In opdracht van Groenendijk PGN Bouw hebben we gewerkt aan een monumentaal pand waar heden ten dage het International Institute of Social Studies (ISS) van de Erasmus Universiteit in is gevestigd. Het gebouw is in 1923 gebouwd naar ontwerp van rijksbouwmeester ir. G.C. Bremer en destijds in gebruik genomen als hoofdkantoor van de P.T.T. Het gebouw is een Rijksmonument.

De gevel bestaat behalve uit metselwerk ook voor grote delen uit natuursteen met mooi gedetailleerde ornamenten en beeldhouwwerk. Helaas heeft weer en wind door de jaren heen zijn tol geëist en is er schade ontstaan aan het natuursteen. MTS kreeg de opdracht om ervoor te zorgen dat de beschadigde natuursteen en ornamenten netjes gerestaureerd zouden worden.

Allereerst zijn we begonnen met het in kaart brengen van alle schade door middel van een grondige inspectie langs de gehele gevels. Daarbij hebben wij losse stukken natuursteen die gevaar opleverden voor de omgeving verwijderd om de veiligheid van voetgangers te garanderen.

Klik hier om de volledige nieuwsbrief te lezen.